I Trøndelag ligger flere bryggerier som har gjort seg bemerket, også nasjonalt, for sine bryggeriprestasjoner. Her får du en oversikt over håndverksbryggeriene i Trøndelag, og kanskje finner du ditt nye favorittøl hos ett av dem?

Inderøy Gårdsbryggeri

Inderøy Gårdsbryggeri ble stiftet i mars 2007, og er en del av Den Gyldne Omvei på Inderøy på Innherred. Den første offisielle brygginga av øl ble gjennomført i desember 2007, og de første flaskene med øl fra Inderøy Gårdsbryggeri ble solgt i mars 2008.

Bryggeriet ligger på gården Kvam Østre på Inderøy, godt skjult inne i en driftsbygning. Bryggmester Steinar Kvam har drevet med brygging av øl som hobby siden 1993. Inderøy Gårdsbryggeri liker å brygge øl med mye smak, og ølet sees på som et supplement til det utvalget som finnes i butikkene.

Ølet er lokalt håndverk fra brygging til tapping. Det er verken filtrert eller pasteurisert og får ettergjære på flaskene. Dette gir et «levende» øl med lang holdbarhet. Malt og humle av god kvalitet bidrar til å gi ølet fyldig smak og særpreg. Flaskene har gjærsediment på bunnen. De lyse øltypene holder seg godt i 18 måneder etter tapping. De mørke enda lengre.

Her er en ny tittel på siden

Dette er første avsnitt. Her skal vi skrive en ren avhandling om et tema som opptar oss.

En fin liten mellomtittel

Dette er andre avsnitt. Her skal vi skrive enda mer om dette og hint. Absolutt en ren avhandling om et tema som opptar oss.
Dette er andre avsnitt. Her skal vi skrive enda mer om dette og hint. Absolutt en ren avhandling om et tema som opptar oss.

Nå kommer det en liste

  1. Dette er første punkt
  2. Andre punkt
  3. Tredje punkt

  • Dette er første punkt
  • Andre punkt
  • Tredje punkt